Livsstil og forbrug

Det har kostet danskerne 1,2 mia. kroner at have penge i banken

Ringkjøbing Landbobank er en af de banker, som nu har meldt ud, at negative renter er fortid.

De danske husholdninger havde ved udgangen af juni måned i år 1.074 milliarder kroner stående i banken.

Det er tal tæt på rekord, kun overgået i april, hvor danske indlån beløb sig til 1.077 milliarder kroner. Det viser nye tal fra Nationalbanken, ifølge mediet FINANS.

– Den store ophobning af penge giver en god polstring til smalle tider, men har også kostet mange penge i negative renter, siger seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv og fortsætter:

– I løbet af det seneste to år har danske husholdninger betalt 1,2 milliarder kroner i negative renter. De negative renter er en ret stor regning for de danske husholdninger, men efter renteforhøjelsen fra Nationalbanken har husholdningerne udsigt til at regningen skrumper. Når vi kommer længere hen på året og Nationalbanken formentlig hæver renten yderligere, så er det min klare forventning, at regningen helt forsvinder.

Alt tyder på, at økonomen har ret, idet 10 danske banker blot inden for den seneste uge har meddelt, at de nu hæver renten overfor private kunder til 0 procent i rente. Det er altså slut med at betale for at spare penge op. Ifølge FINANS har foreløbig Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank, Vestjysk Bank, Lån & Spar, Middelfart Sparekasse, Hvidbjerg Bank, Sparekassen Kronjylland, Ringkjøbing Landbobank, Handelsbanken og den digitale Lunar Bank annonceret, at negative renter skal være fortid.

– Den store opsparing i bankerne svarer til, at hver voksne dansker har 227.000 kr. stående i banken. Det er dog vigtigt at have for øje, at trods danskerne i gennemsnit har mange penge stående i banken, betyder det ikke, at den typiske dansker har så mange penge stående i banken. Tal fra Nationalbanken viser, at den rigeste procent af de danske privatkunder står for cirka 21 procent af det samlede indlån i bankerne, siger Kristian Skriver.

Kommentarer