Underviser: Mehran Zandian. Send dine smagsløg på en eksotisk rejse med persisk tapas/mazzeh. Mazzeh betyder smag pa? persisk. Na?r man først sætter sig ved et mazzehbord, er der ikke længere noget, der hedder min eller din mad. Alle kan smage.
Det persiske køkken er både sundt og yderst smagfuldt med dets friske krydderurter, grøntsager, krydderier og syrlige elementer. På kurset kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh, med grillede retter, den dejlige granatæblesauce, den magiske solgule safran mm.
Vi laver blandt andet: En klassiker marinade med lime og safran, som bliver brugt til diverse grillretter. den lækre cremede yoghurt dip mâste boorani, salad shirazi, der spiller godt både til de små og store retter.
Vi tager en tur oppe i de grønne bjerge ved det Kaspiske hav og laver en af denne egens mest populære mazzeh, zeytoon parvardeh med oliven og granatæbler og derudover smager vi på populære persiske pickles såsom sprøde saltede babyagurker og syltede skalotteløg.Underviser Mehran Zandian, der i september 2018 var aktuel med kogebogen “Mine persiske livretter”, vil dele ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i hans egne livretter. Der vil være mulighed for at købe en signeret kogebog til en særpris på dagen.
Medbring: Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter der er gode at gemme.
Værd at vide:
Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer
Hold: 7721119151.
Pris: 460 kr