Kultur

Efterår på biblioteket – Nyt program ude nu!

Foto: Slagelse Biblioteker og Borgerservice

Efteråret og de mørke aftener står for døren. Snart er det tid til at rykke indendørs og mødes omkring lærerige, sjove og hyggelige aktiviteter. Slagelse Biblioteker og Borgerservice står derfor klar med efterårets program spækket med oplevelser for hele familien!

Fællesskaber og læseglæde

Bibliotekernes efterårssæson byder på en lang række fællesskaber fulde af hyggelige ting, man kan være fælles om. Vi skal blandt andet læse sammen, synge, hækle, lytte til god musik, spille brætspil, se film og snakke om podcasts. Listen er lang. Og man kan endda også få hjælp til at lave sin egen klub. Der kan også hentes inspiration hos forfatterne selv hos Lone Hørslev, Karen Westphal Eriksen og Karl Ove Knausgård, der er med live fra Det kgl. Bibliotek.

Sjov for børn

Der bliver også en hel masse gang i den for børn. Her kan man komme afsted på sneglesafari med kæmpesneglene Gert og Alex, se teater med Grev gris og den lille Rødhætte og nyde en hyggelig godnathistorie til PyjamasBio. Der bliver også fuld knald på musikken med koncerterne Ti små tæer på tur, I den mørke Bongo-skov og Læsepadden Pede i Slagelse Musikhus. Børnene skal heller ikke snydes for læseklubber. Som sædvanlig starter Bogæderne op igen for børn mellem 10-13 år, og så kommer der i år en spritny klub for de større på 13-16- år – nemlig Verdens Bedste læseklub uden navn.

To minitemaer

Et af efterårets minitemaer er ‘Selvgjort’, hvor bibliotekerne sætter fokus på at bruge det man allerede har liggende til noget sjovt, sundt, godt og anvendeligt – i stedet for at købe nyt. Derfor inviteres der til foredrag og fællesspisning med Trine Hahnemann, der er en kendt og anerkendt kok, til at snakke om bæredygtige smagsoplevelser. Der kommer også et foredrag og workshop med Anna Kjær Voss (Klimamusen) om tøjlapning, og så kan man opleve køkkenhavebogsforfatter og vild-havekonsulent Signe Schrøder fortælle om at skabe mere liv i haven.

Efterårets andet mintema er Nordisk November, hvor der sættes fokus på Nordens rige og mangfoldige kulturliv. Traditionen tro afholdes Skumringsaften, mens børnene inviteres til Morgengry. Der vil være Nordiske filmdage, Nordisk November-læseklub og musikalsk foredrag med folkemusiker Mette Kathrine Jensen, der vil fortælle om fornemmelser for årstider i Skandinavien. November sluttes af med koncerten Danmarksbilleder, hvor to musikere og en skuespiller opfører fortællingen om Danmark.

Alt det og meget mere kan man læse om i Slagelse Bibliotekernes nye efterårsprogram. Man kan hente et eksemplar på Korsør, Skælskør eller Slagelse Bibliotek, og billetter bestilles på slagelsebib.dk

Kommentarer