Kultur

Oplev vikingernes påske på Trelleborg ved Slagelse

Foto: Trelleborg

Hele familien er budt velkommen til en sjov og aktiv påskeferie på ægte vikingemanér på Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse.

I påsken fra 12.-18 april er det muligt at finde sin indre viking, når Trelleborgs vikingelandsby Slagløse åbner for vikingeaktiviteter for gæster i enhver alder. Aktiviteterne finder sted alle dage kl. 11-15.

Museet tilbyder aktiviteter, som giver indblik i vikingernes liv på Harald Blåtands borg i vikingetiden. Der er gratis entre for børn og voksne på museet og borgområdet.

Aktivitetsarmbånd til de sjove vikingeaktiviteter koster 100 kr. Desuden vil der dagligt være rundvisning kl. 13 – 14, som er gratis for børn, men koster 50 kr. for voksne.

I vikingelandsbyen kan du gå på opdagelse i vikingernes krigerliv, male dit eget miniskjold, dekorere påskeæg med vikingefarver eller fremstille dit helt eget vikingelam af uld til påskebordet. Prøv også kræfter med vikingernes langbue på bueskydningsbanen eller bag sit eget fladbrød over levende ild.

Krigertræning, tvekamp med drabelige sværd, vælt-en-viking og andre autentiske vikingelege er gratis for alle.

Krigere på Trelleborg

Kampgruppen Securis Danica besøger Trelleborg i påsken for at afholde en vaskeægte krigerweekend. Her kan du opleve vikingekrigere kæmpe Eastern Style kamp. Der kæmpes med fuld kontakt og komplet udstyr. Kampgruppen viser livet som kriger på en vikingeborg. 

Vikingernes skarpe våben og Den Danske Økse

Lørdag den 16 april kl. 14.00 – 15.00 bliver der afholdt et gratis foredrag ved buebanen om vikingernes skarpe våben. Her kommer man helt tæt på vikingernes forskellige våbentyper, og oplever, hvordan de blev brugt i praksis. Foredragene er ikke for sarte sjæle – du kan nemlig opleve test cutting på et grisehoved, og opleve hvor farlige og effektive vikingernes våben var. I museumsudstillingen på Trelleborg kan I finde et ægte eksemplar af Daneøksen.

Hør om Den Danske Økse søndag den 17 april kl. 10.30 – 11.30 i langhuset. Foredraget giver indsigt i Daneøksen samt stridsøksens popularitet i vikingetiden. 

Kommentarer