112

Politiet har ved en fejl sendt 42 rykkerskrivelser til 33 forkerte personer og firmaer

Arkivfoto

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet opmærksom på, at der var sket en fejl i forbindelse med udsendelse af rykkerskrivelser i fredags. Der er sendt en fil med i alt 42 rykkerskriver til i alt 33 personer og firmaer.

Der fremgår alene navn og beløb, men ikke cpr-nummer på de implicerede, eller hvad det forfaldne beløb dækker over. Politikredsen er i gang med her mandag formiddag at tage kontakt til de berørte parter, hvor politikredsen anmoder modtagerne om at slette filen og bekræfte over for politikredsen, at det er sket. Politikredsen har endvidere beklaget over for modtagerne.

Stabschef Katrine Kaldahl, der har ansvar for politikredsens datasikkerhed, bekræfter:

“Det er korrekt, at politikredsen desværre er kommet til at sende en fil med i alt 42 rykkerskrivelser til en række personer og firmaer. Det er dybt beklageligt, at vi har sendt en fil med 42 rykkere, og vi tager sagen meget alvorligt”.

Katrine Kaldahl fortsætter:

“Der er tale om en menneskelig fejl, og vi har i overensstemmelse med reglerne om databeskyttelse anmeldt hændelsen til Datatilsynet og Rigspolitiet, og vi vil naturligvis gennemgå vores arbejdsgange for at se på, hvad vi kan gøre for at undgå, at lignende hændelser sker fremover.”

“Politiet har adgang til og behandler store mængder fortrolige og følsomme oplysninger om borgerne, og hermed følger naturligvis et ansvar, som vi desværre ikke har levet op til i denne sag”, slutter stabschefen.

 

Kommentarer