Samfund

Tid til at nominere til landdistriktsprisen – kandidater søges

Fra sidste års uddeling. Foto: Slagelse Kommune

Til november skal landdistriktsprisen ‘Årets Landdistriktsindsats’ uddeles. Men allerede nu efterspørger dommerkomiteen projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til at blive nomineret.

Hvilke indsatser og projekter i landdistrikterne har gjort sig fortjent til landdistriktsprisen Årets Landdistriktsindsats? Prisen bliver i år uddelt sidst i november, når den årlige Landdistriktskonference bliver afholdt. Men allerede nu efterlyser dommerkomiteen nominerede, som har gjort sig fortjent til prisen.

– Vores ildsjæle gør en forskel i landdistrikterne. Vi har gavn af, at der er nogen, som får ideerne, tager initiativerne og sætter projekterne i gang. Derfor vil vi gerne sætte fokus på deres store arbejde og hylde deres indsats, siger næstformand for Teknik-, Plan-, og Landdistriktsudvalget og medlem af dommerkomiteen Poul Bek-Pedersen (B).

Prisen kan gives til projekter eller indsatser, som har gjort en forskel og bidraget til udviklingen af landdistrikterne i Slagelse Kommune. Det vil sige, at aktiviteten skal være foregået udenfor Slagelse, Korsør eller Skælskør og samtidig er det også et krav, at flere ildsjæle har været med i projektet. 

– Udover at vi gerne vil sætte fokus på alt det, der sker udenfor byerne, så vil vi også gerne hylde fællesskabet og det, at man sammen tager et initiativ og får sat et projekt i søen. Derfor er det også et krav, at det er en gruppe, som står bag initiativet, siger Anne Bjergvang (A), medlem af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget og medlem af dommerkomiteen.

Sidste år var det Boeslunde Sogns Butiksforening, der løb med prisen for at åbne købmandsbutik, da byens Dagli’Brugs stod til at lukke. Forslag til nominerede til prisen i år kan sendes til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 18. oktober. Send en beskrivelse af projektet sammen med billeder, som illustrerer det indstillede projekt eller de personer, som er indstillet.

Fakta om Årets Landdistriktsindsats

Landdistriktsprisen uddeles en gang om året og består af 10.000 kr., en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

For at blive indstillet til prisen skal projektet/indsatsen:

  • Være foregået udenfor Korsør, Skælskør eller Slagelse
  • Være gennemført af en gruppe på minimum to eller flere
  • Afspejle viljen og evnen til at forbedre vilkårene i landdistrikterne
  • Virke som inspiration og fremstå som eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge i kommunen.

Kommentarer